X

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη

Δείτε το «χρυσό» άλμα, τους πανηγυρισμούς με τον Μπολτ και την απάντηση στην Ισινμπάγεβα. Θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης.

Ant1news

Για άλλη μια φορά ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε μέσω του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε όλο τον κόσμο. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και σιγοτραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας.

Η Κατερίνα θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα Δευτέρας (ώρα Ελλάδος).

Η Κατερίνα Στεφανίδη τα ξημερώματα του Σαββάτου, έφερε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Η «super» Κατερίνα έκανε άλμα στα  4.85μ, γράφοντας ιστορία και κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας, στο άλμα επί κοντώ, μετά από 60 χρόνια.   

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ.

 

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4.60μ με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4.70μ, ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4.80μ και 4.85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.90μ, ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4.70μ κι έμενε στη 2η θέση.

 

Δείτε εδω καρέ καρέ το "χρυσό" άλμα της 

 

Την ώρα που η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ τελείωνε ο αγώνας σκυταλοδρομίας 4×100 των ανδρών, όπου ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε το 9ο χρυσό μετάλλιο.

Τη στιγμή που η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε ακόμη τον γύρο του θριάμβου, συναντήθηκε με τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ που μόλις είχε κερδίσει κι αυτός το χρυσό και πανηγύρισαν μαζί.

 

Η απάντηση της Στεφανίδη στην “κακία” της Ισινμπάγεβα

Να αμφισβητήσει την… “αξία” των μεταλλίων στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ρίο επιχείρησε η Γελένα Ισινμπάγεβα, η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.

Η επικοντίστρια από τη Ρωσία, που δεν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς, είχε προεξοφλήσει, μέσω του Reuters και πριν από τον τελικό του αγωνίσματος, ότι, λόγω της απουσίας της «όποια και αν κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο».

 

Η Ισινμπάγεβα πήρε, όμως, “πληρωμένη” απάντηση από την Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκη. «Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω» είπε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Sport24 Radio 103,3.

Ρατσιστική επίθεση στην Στεφανίδη μέσω twitter

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη από Αμερικανό χρήστη του twitter, λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία της με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Αυτή η σκύλα που κέρδισε είναι από το Στάνφορντ. Ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα» σχολίασε αρχικά ο συγκεκριμένος χρήστης.

Λίγο αργότερα μάλιστα έγραψε απ' ευθείας στον λογαριασμό της Κατερίνας Στεφανίδη και απευθυνόμενος σε αυτήν, της επιτέθηκε για δεύτερη φορά με ρατσιστικό σχόλιο. «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ. Μείνε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα σου», έγραψε.

 

H Κατερίνα Στεφανίδη γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Αγωνίζεται στον ΑΟ Φιλοθέης και προπονητής της είναι ο σύζυγός της Μίτσελ Κρίερ. 

 

Η ώρα της απονομής