X

Ο Πάπας, μια Lady Gaga και ο λόφος Καστά!

«Άρτος και θεάματα» ως αντίβαρο στα καθημερινά προβλήματα ή υγιής αντίδραση από το «μπούχτισμα» της κρίσης;

Ant1news

«Κρόσσια» τα νεύρα αυτών που δεν έχουν να δώσουν κολατσιό στα παιδιά τους για το σχολείο, εκείνων που τους  …περισσεύει «όλο και πιο πολύς μήνας στο τέλος των χρημάτων», όσων δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι και των άλλων που μετράνε και τα μονόλεπτα που έχουν μαζευτεί στο πορτοφόλι τους για να βγάλουν την δόση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος! 

Αιτία …το παρατεταμένο «θρίλερ» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε ότι αφορά τα «καυτά» μέτωπα που απασχολούν την κοινή γνώμη και αναζητούν απαντήσεις και δεν είναι άλλα από το τι θα φορέσει και τι θα φάει η Lady Gaga όσο θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, τι θα απαντήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στον (κατά δήλωση του, άθεο) Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που σπεύδει να τον συναντήσει και κυρίως τι «κρύβουν» και δεν μας λένε οι αρχαιολόγοι, αναφορικά με τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης…

Δείχνει ο κόσμος να μην νοιάζεται για τα άλλα, για τα σημαντικά, για αυτά που βρίσκει ή δεν βρίσκει κάθε στιγμή στην άδεια ή μισοάδεια τσέπη του, για το νοσοκομείο όπου περιμένει ώρες για ένα έκτακτο περιστατικό κι αν μπει σε θάλαμο για νοσηλεία πρέπει να πάει από το σπίτι του από σεντόνια μέχρι οινόπνευμα και γάζες, στα σχολεία που ακόμη δεν έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις δασκάλων, στους μισθούς και τις συντάξεις κι ότι μένει στην ταμειακή των μικροεπαγγελματιών που όλο και λιγοστεύει… 

Μοιάζουν αλλόκοτες οι αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι αφύσικο να έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου κι εσύ να κάθεσαι στην αυλή παίζοντας μπιρίμπα, πώς να το κάνουμε δηλαδή! 

Εκτός, αν αυτό είναι το φάρμακο, αν έχεις απαγορεύσει στον εαυτό σου να βλέπει κατάματα την στενόχωρη αλήθεια, αν σε έπρηξε η κρίση και οι συνέπειες της ή αν χειρότερα έχεις πέσει στην παγίδα των «Ρωμαίων», που όταν οι πολίτες ήταν έτοιμοι να αντιδράσουν λόγω της ανέχειας, οι αυτοκράτορες φρόντιζαν να οργανώνουν μεγαλόπρεπες φιέστες στο Κολοσσαίο και στους ιπποδρόμους, όπου οι δύσμοιροι «ξεχνούσαν» τα βάσανα τους με τις αρματοδρομίες και τα λιοντάρια, λησμονώντας όμως ότι στο σπίτι τους σαν γύριζαν δεν θα έβρισκαν παρά ένα ξεροκόμματο ψωμιού! 

Δεν ξέρω ποιο από όλα αυτά είναι πιο «επικίνδυνο», ειλικρινά! Αναγνωρίζω ότι όλοι πρέπει και να ξεδώσουν και να ενδιαφερθούν για κάτι άλλο πέρα από τα αυστηρώς οικονομικό-πολιτικά ζητήματα. Αλλά με μέτρο, το οποίο στην προκείμενη περίοδο φαίνεται να έχει χαθεί. 

Ξέρω ότι όλα μα όλα, τελικώς οδηγούν μακριά από την κατανόηση της πραγματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο καθένας, που επηρεάζει κι αυτήν του διπλανού του και του απέναντι, που συνεχίζει αδιάκοπα να «τραβά κουπί» για να σωθεί η βάρκα, όταν όμως όλοι οι άλλοι ναυαγοί, παραδομένοι από την μάχη για σωσμό, ψάχνουν για …γοργόνες, μήπως τους πουν αν …ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος!!!