X

ΔΝΤ: Τα σχόλια περί απειλών αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στo διαδίκτυο

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι τα σχόλια περί απειλών που έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στο διαδίκτυο.

Ant1news



Διευκρινίσεις έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με τις καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Η επίσημη απάντηση του ΔΝΤ στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1, Θανάση Τσίτσα, ήταν ότι όλα αυτά προέρχονται από σχόλια που έγραψαν οι Έλληνες στον προσωπικό λογαριασμό της στο διαδίκτυο πριν από μερικά χρόνια, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε παραλληλίσει τον Νίγηρα με την Ελλάδα.

«Tα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον ΑΝΤ1.

Ουσιαστικά, πρόκειται για σχόλια που έγιναν πριν από δύο χρόνια, με αφορμή μία συνέντευξή της τον Μάιο του 2012, στην οποία εκτός από τη δήλωση «ότι ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας», απευθυνόμενη σε όσους το αποφεύγουν στην Ελλάδα, είχε κάνει έναν άστοχο παραλληλισμό. Είχε πει ότι «σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σε ένα μικρό χωριό του Νίγηρα (...) Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα».

Αυτή η δήλωση είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και χιλιάδες Έλληνες "βομβάρδισαν" με μηνύματα τον λογαριασμό της στο Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο του ΔΝΤ έρχεται ένα 24ωρο μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς την Γενική Διευθύντρια του οργανισμού, με την οποία της ζητούσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις της, ενώ οι καταγγελίες Λαγκάρντ και οι παρόμοιες του Αλέξη Τσίπρα θα αποτελέσουν αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Παγου.