X

Η αντίδραση του ΔΝΤ για τα αποτελέσματα των stress tests

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, χαιρέτισε την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ για τις τράπεζες της ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο.

Ant1news



«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της ΕΚΤ για τις τράπεζες της ευρωζώνης. Η άσκηση (αντοχής) έχει χρησιμοποιήσει ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς μια τραπεζική ένωση», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των stress tests, που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους αξιολογήσεις για την υγεία των τραπεζών, κάτι που θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη. Συνολικά, η άσκηση παρέχει μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών, την αντιμετώπιση των αδύναμων ιδρυμάτων και τον πρόσθετο δανεισμό για την στήριξη της ανάκαμψης», προσθέτει ο κ. Ράις.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημειώνει ότι «συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και υποστηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει την άσκηση κάθε χρόνο, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία».