X

ΔΝΤ: Δεν έχει οριστεί ακόμη η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Διαρκείς οι εξ αποστάσεως διαπραγματεύσεις για να αντιμετωπιστούν τα «αγκάθια». «Ακαδημαϊκή» η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, είπε εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ant1news

Παράταση στο θρίλερ για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ όλο και λιγοστεύουν οι ημέρες μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, το οποίο η ελληνική πλευρά επιδιώκει να αποτελέσει ορόσημο για την επόμενη ημέρα από το Μνημόνιο.

Στην τακτική συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε ότι «δεν υπάρχει ημερομηνία» για την επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το ΔΝΤ και συνολικά η τρόικα «στην παρούσα φάση συζητάμε με τις ελληνικές αρχές, τι χρειαζόμαστε από αυτές, ώστε να γυρίσει η αποστολή στην Αθήνα».

«Αυτό καθορίζει και το χρονοδιάγραμμα» είπε χαρακτηριστικά, αρνούμενος ωστόσο να αναφερθεί στα συγκεκριμένα «αγκάθια» που κρατούν μακριά από την Αθήνα τους επικεφαλής των κλιμακίων, τα οποία αποτελούν αντικείμενο διαρκούς διαπραγμάτευσης Αθήνας-τρόικας εξ αποστάσεως.

Ερωτώμενος για την «επόμενη ημέρα από το τέλος του Μνημονίου» και τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε αυτήν, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως όλοι τώρα εστιάζουν «στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Υπενθύμισε πάντως ότι «το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα λήγει το 2016» και τόνισε ότι «οι αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτημα στο ΔΝΤ για προληπτική πιστωτική γραμμή και έτσι η όποια συζήτηση γίνεται είναι ακαδημαϊκή».