X

Λαγκάρντ: ανώδυνες οι «ελληνικές» απειλές κατά της ζωής μου

Σχόλια στο FacebooK ήταν, όπως η ίδια λέει, οι «απειλές» σε βάρος  της, όμως τα δημοσιεύματα για αυτές εξέθεσαν παγκοσμίως την Ελλάδα.

Ant1news

Του Νίκου Γερακάρη

Υπήρξαν μεν απειλές, αλλά ήταν… ανώδυνες, αυτές για τις οποίες είχε μιλήσει η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Εννοούσε, όπως λέει τώρα η ίδια, τα διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  (facebook κ.α).

Αυτό αναφέρει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον οποίο αφού ευχαριστεί "για το ενδιαφέρον και την άμεση παρέμβασή του" στο όλο θέμα, διευκρινίζει ότι "οι απειλές, για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βάσει αυτών, το ΔΝΤ χρειάστηκε να λάβει μέτρα ασφαλείας και έκτοτε δεν ασχολήθηκε περαιτέρω".

Η κυρία Λαγκάρντ,  με αφορμή την επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει «την ικανοποίησή της για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις προς αποκατάσταση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κ. Αθανασίου, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση συνέτευξης της Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής της αναφορικά με το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ζήτησε από την Διευθύντρια του ΔΝΤ περισσότερες σχετικές πληροφορίες.