X

ΔΝΤ: Υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεπερασθεί τα εμπόδια.

Ant1news

Κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 πως δεν έχει επιτευχθεί «επαρκής πρόοδος» σε ορισμένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του κλιμακίου της στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο θεωρούμε πως δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πρόοδος σε σημαντικά ζητήματα, στα οποία είναι κρίσιμο να έχουμε μία ξεκάθαρη κατανόηση προκειμένου να αποφευχθεί μία αποτυχημένη επιστροφή. Όπως πάντα, θα είμαστε διαλλακτικοί, αλλά για την ώρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων».

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τις πληροφορίες για αναβολή της τηλεδιάσκεψης με ελληνική υπαιτιότητα

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει μετ' επιτάσεως πληροφορίες που μεταδόθηκαν και που ήθελαν την αναβολή της τηλεδιάσκεψης να οφείλεται στην ελληνική πλευρά. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «Το Υπουργείο Οικονομικών δε ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε Η Κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών».