X

Bloomberg: Αυτός είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα

Το προφίλ και ο ρόλος του ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι μισούν περισσότερο από κάθε άλλον, σκιαγραφεί το πρακτορείο.

Ant1news

Το πρακτορείο Bloomberg χαρακτηρίζει τον Πολ Τόμσεν ως τον πιο μισητό άνθρωπο για την Ελλάδα.

Το πρακτορείο σκιαγραφεί το ρόλο και το προφίλ του Δανού τεχνοκράτη του ΔΝΤ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας μας από το 2010 μέχρι το 2014.

Μάλιστα, για να τονίσει το πώς τον αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, αναφέρει το χαρακτηριστικό περιστατικό του 2013, όταν ένας άνδρας συνελήφθη, γιατί του πέταξε κέρματα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναφέρεται επιπλέον, στην τελευταία διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Σαμαρά, το 2014, η οποία δεν έκλεισε και οδήγησε την Ελλάδα σε εκλογές και τον Τόμσεν αντιμέτωπο με μια άπειρη ηγεσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο τεχνοκράτης διατηρεί την ίδια θέση που είχε απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση και στη νέα, με τη μόνη διαφορά ότι τούτη τη φορά διακυβεύεται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και το ΔΝΤ.

«Η θέση του Τόμσεν τον έχει αναδείξει σε αρχιτέκτονα του ευρώ, κάτι που τον έχει βοηθήσει να αποφασίσει την μοίρα του κοινού νομίσματος» γράφει το Bloomberg.

«Η συμφωνία του Δεκεμβρίου ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί. Άφησαν να φύγει μια σχετικά συνεργάσιμη κυβέρνηση η οποία αντικαταστήθηκε από μια άλλη που δεν επρόκειτο να κάτσει ήσυχα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν μόνοι τους» τονίζει ο Martin Edwards, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Seton Hall University.

Ο Τόμσεν, που λίγο έλειψε να μην προσληφθεί στο Ταμείο, πήρε τον περασμένο Νοέμβριο προαγωγή, από την ίδια την Λαγκάρντ και ανέλαβε το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ.