X

Πιο ρεαλιστικά μέτρα ζητεί η Λαγκάρντ

Συνολική λύση για την Ελλάδα, ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Πώς περιγράφει την ελάφρυνση του χρέους. Το σχόλιό της για το Wikileaks.

Ant1news

«Θέλουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη να μην στηρίζεται στην χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του ΕSM», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο BBC, από την Ουάσιγκτον.

«Δεν είναι δουλειά μας να συμμετέχουμε ή να προκαλούμε πιστωτικά γεγονότα», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του BBC στην Ουάσιγκτον, Stephen Sackura, ο οποίος σχολίασε «δείχνοντας» προς τις διαρροές του Wikileaks: «Φάνηκε ότι θέλατε να σπρώξετε την Ελλάδα προς ένα πιστωτικό γεγονός για να δεχθεί τη συμφωνία».

«Το ελληνικό χρέος προς το παρόν δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να υπάρξει συνολική λύση, καθώς όσα περισσότερα και πιο ρεαλιστικά μέτρα λαμβάνονται, τόσο θα περιορίζεται η αναδιάρθρωση που θα χρειαστεί», επανέλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Απαντώντας σε ερώτημα για το «τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους την οποία το ΔΝΤ αναδεικνύει ως προϋπόθεση για την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα», η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι:  «Δεν θα φύγουμε από το πρόγραμμα, ωστόσο η συμμετοχή μας συνδέεται με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι,  αλλά δεν θα φύγουμε».

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους. Η δράση που θα αναληφθεί μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων ή μείωση των επιτοκίων», είπε τέλος η Λαγκάρντ.