X

ΜΝΙ: Περισσότερες εγγυήσεις για το χρέος ζητά το ΔΝΤ

"H πρόταση των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετή για το ΔΝΤ", σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Ant1news

Περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση χρέους ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο MNI. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η ευρωπαϊκή πρόταση παραμένει μακριά από αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ.

"Με λίγα λόγια, η πρόταση των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετή για το ΔΝΤ. Το Ταμείο, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χρειάζεται την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους θα είναι αρκετό ώστε να εγγυηθεί η βιωσιμότητά του μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018" τονίζει το MNI.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, νωρίτερα, τόνισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί κρίσιμο μέρος των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα. Μάλιστα, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι τώρα. Παράλληλα, επισήμανε ότι στη συνεδρίαση των G7 θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια νέα κρίση για τους όρους της ελληνικής διάσωσης, καθώς θα ήταν κακή για την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα, πηγή από την γερμανική Bundestag, ερωτηθείσα εάν το κοινοβούλιο θα ενέκρινε την απελευθέρωση της δόσης χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ, απάντησε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και ενδιαφέρον ερώτημα.

«Η χρονική στιγμή μπορεί πράγματι να είναι ένα πρόβλημα. Σήμερα, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τι θα κάνει η Bundestag. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν πολλά προβλήματα εδώ. Κατά την άποψή μου, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί πραγματικά να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο» δήλωσε στο πρακτορείο η ίδια πηγή.