X

Γιατί δεν υποδέχτηκε ο ΠτΔ τον Μπαράκ Ομπάμα

Γιατί υποδέχθηκε ο ΥΕΘΑ και όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος ή ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ; Γιατί δεν θα συνοδεύονται οι καλεσμένοι στο δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα;

Ant1news

Λίγο μετά τις 10:30 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Air Force One, που μετέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Εκεί βρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αμερικανό Πρέσβη υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο ότι, δεν ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό οφείλεται στο ότι, η διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου δεν είναι επίσημη, αλλά έχει χαρακτηριστεί ως επίσκεψη εργασίας. Ως παράδειγμα, μάλιστα, αναφέρθηκε ότι και στην επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πάνος Καμμένος υποδέχτηκε τον Ρώσο Πρόεδρο.

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώστε να υποδεχτεί τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο ότι η πρώτη και τελευταία επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη εργασίας, αποδίδεται το γεγονός ότι, στο επίσημο γεύμα που θα παραταθεί στην Προεδρία προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ, θα είναι παρόντα λίγα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δικαίωμα να παραβρεθούν έχουν και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργοί.

Την ίδια ώρα, βάσει πρωτοκόλλου κανένας από τους συμμετέχοντες στο δείπνο δε θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, αφού ο επίσημος προσκεκλημένος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μισέλ. 

Καυστικά, απο πολιτικής σκοπιάς, σχολίασε το γεγονός ότι τον Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, ο επιεκφαλής του Ποταμιού. Μέσω Twitter  ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: