X

“Το ΔΝΤ έχει ρόλο-κλειδί στην παγκόσμια ανάπτυξη”

Πρώτη συνομιλία του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Mνιούτσιν με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ant1news


Ρόλο- κλειδί  απέδωσε στο ΔΝΤ ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν  Mνιούτσιν στην πρώτη του τηλεφωνική συνομιλία με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αντ1 στην Ουάσινγκτον, Θανάσης Τσίτσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μνιούτσιν, καλωσόρισε τον ρόλο-κλειδί που διαδραματίζει το ΔΝΤ στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας καθώς και  στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Σημείωσε τη σημασία που αποδίδει η  αμερικανική διοίκηση στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και σημείωσε ότι  προσβλέπει στην ισχυρή παροχή συμβουλών οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ  προς τις χώρες μέλη της για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισορροπιών.  

Η ανακοίνωση  καταλήγει ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την προσδοκία του ότι το ΔΝΤ  θα παρέχει ειλικρινή ανάλυση των πολιτικών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες των χωρών μελών του ΔΝΤ.