X

Λαγκάρντ: δεν συμφωνώ με τον Σόιμπλε η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο χρέος

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επέμεινε στις αλλαγές σε συντάξεις και φορολογικό κι αποκάλυψε υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ant1news

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute για την παγκόσμια παραγωγικότητα, αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας πως στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους διαφωνεί με την άποψη του Σόιμπλε.

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και χαμηλότερο χρέος για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κ.Λαγκάρντ επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερωθεί η ανάπτυξη».

Σχετικά με τον ρόλο του  ΔΝΤ  στο πρόγραμμα επανέλαβε ότι «αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει».