X

ΔΝΤ: εκκρεμεί η συμφωνία για το χρέος

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Τι αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι δανειστές. "Τρέχοντας" έφυγε μετα την συμφωνία η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ant1news

Ακόμα απαιτείται ελάφρυνση του χρέους τονίζει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και σημειώνει παράλληλα ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις επιλύει τη μία πλευρά του ζητήματος της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε δήλωση του Ταμείου αναφέρεται ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είνα βιώσιμο.

Πάντως, η Ντέλια Βελκουλέσκου έφυγε "τρέχοντας" απο την Αθήνα αμέσως μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους, οι δανειστές άναψαν «πράσινο φως» για την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, τα ξημερώματα, η τρόικα προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι ο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο.

«Οι ομάδες της Κομισιόν, του ESM της EKT και του ΔΝΤ έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για ένα πακέτο πολιτικής που θα στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα και που θα είναι η βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους γρήγορα να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα πολιτικής.

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες σε μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι ο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο», αναφέρει η κοινή δήλωση.