X

Δεν διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί πιέσεων για περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις

Έχουν εντατικοποιηθεί οι συζητήσεις σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ant1news

Στην αποκάλυψη πως οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί, προχώρησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν διαψεύδει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το ΔΝΤ ζητάει ταυτόχρονη εφαρμογή περικοπών σε αφορολόγητο και συντάξεις το 2019. «Θέλουμε να προχωρήσουμε με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε ο κ. Ράις, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνση χρέους». «Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί», συμπλήρωσε.

Κατά την ενημέρωση Τύπου, ο Τζέρι Ράις κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Η συζήτηση για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2019 θα γίνει με τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες τους επομένους μήνες, όπως προβλέπει το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα», αρκέστηκε να πει.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, μετά τις αιχμές που άφησε προ ημερών ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με την εγκυρότητα των προβλέψεων του Ταμείου, παραπέμποντας στα επιτυχημένα προγράμματα Πορτογαλίας, Κύπρου και Ιρλανδίας, όπου - όπως είπε - «πολλοί θα συμμερίζονταν την άποψη ότι η συμβολή του ΔΝΤ ήταν θετική και εποικοδομητική».

Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετική τη συνεργασία μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε.