X

Έχασε τη ζωή της από το σπάσιμο του ποδιού, ηλικιωμένη στην Κάλυμνο

Έσπασε το πόδι της 89χρονης συμπολίτισσας του και αυτό την οδήγησε στο θάνατο.

Ant1news

Με μια υπόθεση που συγκλόνισε το νησί της Καλύμνου θα ασχοληθεί στην σημερινή  του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα θα δικαστεί 28χρονος Καλύμνιος ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο 89χρονης όταν μπήκε στο σπίτι της με σκοπό να την ληστέψει.

Ο δράστης συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 μετά από την έκδοση εντάλματος σε βάρος του και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές όπου κρατείται έως σήμερα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον νεαρό είναι βαρύτατες, θανατηφόρα βλάβη, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα τελεσθείσες από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατά συνήθεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 28χρονος Καλύμνιος μπήκε στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης στις 26 Ιουνίου του περασμένου έτους στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλύμνου και ευρισκόμενος αντιμέτωπος με την ηλικιωμένη συντοπίτισσα του την χτύπησε, με αποτέλεσμα η 89χρονη να υποστεί κάταγμα μηριαίου. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, οι επιπλοκές της οποίας την οδήγησαν στο θάνατο 20μέρες αργότερα.

Ο δράστης όπως αποκαλύφθηκε είχε τελέσει και άλλες κλοπές σε σπίτια στην περιοχή, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Επίσης είχε γίνει αντιληπτός και σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις προσπαθώντας να εισέλθει παρανόμως σε σπίτια της περιοχής, αλλά πρόλαβε να τραπεί σε φυγή.