X

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία κατηγορούνται και για αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, αστυνομικοί της Ρόδου κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στη δράση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί, κι επιπρόσθετα εμπλέκονταν σε εξαπατήσεις, με τη χρήση καρτών «κλώνων».

Οι  συλληφθέντες είναι πέντε Έλληνες 39-47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία αδικημάτων, όπως κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, αντίστασης, απάτης και υπόθαλψης εγκληματία.

Η δικογραφία αφορά κι ένα ακόμη άτομο 53 ετών, που δεν συνελήφθη  λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Επίσης σε βάρος ενός εκ των  υπολοίπων εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ασφαλιστικές εισφοράς.

Το «ξήλωμα» άρχισε μετά από τους ελέγχους που έγιναν -συνοδεία Δικαστικού Λειτουργού- στα σπίτια τριών εκ των συλληφθέντων, όπου κι εντοπίστηκαν: Κάνναβη βάρους 202,5 γρ., κοκαΐνη βάρους 11  γρ., 2  ζυγαριές ακριβείας, σύνεργα κοπής και διαμοιρασμού ναρκωτικών ουσιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και 5 κάρτες «κλώνοι» αντιστοίχων πιστωτικών.

Μετά από αναζητήσεις οι τρεις ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε σπίτι φίλου τους που τους «φιλοξενούσε, που επίσης συνελήφθη (υπόθαλψη).

Οι συλλήψεις τους ήταν «επεισοδιακές» καθώς όλοι τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Πάνω τους βρέθηκαν και 3.250 ευρώ, αλλά και «παραστατικό συναλλαγής» σχετιζόμενο με τις κάρτες «κλώνους». Ακόμη, κατά την προανάκριση προέκυψε πως οι κάρτες αυτές, είχαν χρησιμοποιηθεί για «εικονικές αγορές ειδών», από το κατάστημα του 53χρονου.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.