X

Αλεξανδρούπολη: Κατέσχεσαν σχεδόν 2 τόνους όστρακα, ακατάλληλα για κατανάλωση

Τα όστρακα εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη από άνδρες του Λιμενικού. Δύο 60χρονοι συνελήφθησαν.

Ant1news



Ένας τόνος και επτακόσια τριάντα κιλά (1.730 kgr) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο 60χρονοι άνδρες για κατοχή και μεταφορά από κοινού, με σκοπό την πώληση - εμπορία της συγκεκριμένης ποσότητας οστράκων.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά το Λιμενικό Σώμα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση, εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Αρίστεινου, τους δράστες να φορτώνουν σε Ε.Ι.Χ. όχημα, σάκους οι οποίοι βρίσκονταν στην ακτή και σε μικρό βάθος στη θάλασσα.

Στη συνέχεια οι 60χρονοι οδηγήθηκαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου κατόπιν περαιτέρω ερευνών διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν - διακινούσαν με σκοπό την πώληση - εμπορία 90 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδας (Ruditapes decussatus), συνολικού βάρους ενός τόνου και επτακοσίων κιλών (1.730 kgr ) με διαστάσεις από 3,2 cm έως 4,0cm μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 cm και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως κρίθηκαν μετά από διενέργεια εξέτασης από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, καθώς και η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα στο οποίο μεταφορτώθηκε η ποσότητα των οστράκων, δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.