X

«Ελλάδα το πνεύμα του τόπου»

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εγκαινίασε την έκθεση με θέμα «Ελλάδα το πνεύμα του τόπου», που διοργανώνεται στο Περιστύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Βουλής, εγκαινιάζοντας την Έκθεση επεσήμανε πως «με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα το Κοινοβούλιο είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση και την ανάδειξη, του πλούσιου πολιτιστικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού υλικού που διαθέτει».

«Θεωρώ ότι η Προεδρία δεν είναι μόνο μια θεσμική διαχείριση του Συμβουλίου με τις προτεραιότητες του. Αποτελεί μια ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει ότι είναι μια χώρα βαθύτατα ευρωπαϊκή, βαθύτατα δημοκρατική και βέβαια η ιστορία της, ο πολιτισμός της και το σύστημα αξιών της είναι διαχρονικό» τόνισε.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως «πρέπει να δείξουμε και να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας, και να δείξουμε ότι σε αυτήν στηριζόμαστε. Και επειδή όλοι οι ξένοι μιλούν με θαυμασμό για την Αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της, έγκειται σε μας να μιλούν καλά για την Νέα Ελλάδα, για την Ελλάδα του 2914. Για την Ελλάδα που μπορεί να ξεπεράσει την κρίση. Για την Ελλάδα που παρόλη την κρίση δεν έχει κάνει έκπτωση στα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχει αφήσει στην άκρη τις πολιτιστικές αξίες, αλλά αντιθέτως προσπαθεί και την οικονομική κρίση να ξεπεράσει και ταυτόχρονα μέσα στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία να επιβιώσει».

Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Δρακόπουλος ανέφερε στην ομιλία του ότι «η Έκθεση «Ελλάδα το πνεύμα του τόπου» αναδεικνύει ένα μικρό μέρος των πνευματικών θησαυρών της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ενώ συγχρόνως αποτελεί την πρώτη προσπάθεια επιστημονικής προσέγγισης της σπουδαίας συλλογής Έργων Τέχνης και προβολής μέρους της στο πλαίσιο συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, όπως είναι η κλασική αρχαιότητα».