X

Ξέφρενο γλέντι στο Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι!

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου, έχει χρώμα, έχει παλμό, έχει κέφι και αυτοί που το ζουν το θυμούνται για πάντα.

Ant1news

 Θεσμός διαχρονικός είναι πλέον το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι, που φέτος συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής! Οι ντόπιοι το χαρακτηρίζουν «αιωνόβιο» θεσμό με εφηβική ψυχή, που δεν αφήνει το κέφι να «πέσει» ούτε λεπτό, όσο διαρκεί αυτό το ταξίδι στη μαγεία.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα ξέσπασμα ζωής. Κι οι άνθρωποί του είναι χιλιάδες. Και δεν ξεχωρίζουν λόγω καταγωγής (αφού έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα) ούτε λόγω ηλικίας (αφού καλύπτουν όλα τα ηλικιακά φάσματα) ούτε λόγω γνώσης (αφού όλοι είναι πολύτιμοι: οι νέοι για τη φρεσκάδα τους οι μεγαλύτεροι για την εμπειρία τους). Είναι Ομάδα. Μαζί με τους ντόπιους επαγγελματίες, τους επισκέπτες, τους απλούς θεατές συνθέτουν το σκηνικό που δίνει στην πόλη πνοή καταμεσής του χειμώνα και στους ανθρώπους όρεξη να δουν τη ζωή με άλλη ματιά. Πιο αισιόδοξη.  

Οι 46 Ομάδες του Καρναβαλιού με τα 32   Άρματα τους   προσμένουν όλους τους επισκέπτες για να γίνουν Μέλος τους, εφόσον το θέλουν, διαφορετικά όσοι βρεθείτε στο Ρέθυμνο μπορείτε απλά να απολαύσετε ως παρατηρητές τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, το κυνήγι του θησαυρού, αλλά και τις καντάδες που «μαγεύουν» την παλιά πόλη με υπέροχες μελωδίες.

Ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Παρέλαση (2/3), αγγίζει τις 46, με 32 άρματα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων – καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι ομάδες, αφορούν την επικαιρότητα της χώρας, χαρακτήρες και ιστορίες από παιδικά κόμικς, καθώς και θέματα που σχετίζονται με διάφορους Μύθους, χώρες, φανταστικούς χαρακτήρες, κ.α.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, που απασχολεί και εμπλέκει την κοινωνία του Ρεθύμνου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, το Καρναβάλι αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις, που πραγματοποιούν είτε μεμονωμένες ομάδες, είτε σε συνεργασία, παράγοντας έτσι ουσιαστικό κοινωφελές έργο.