X

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ολόκληρη η χώρα

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού ζει ολόκληρη η Ελλάδα, η οποία ετοιμάζεται για τα Κούλουμα παρά τον κακό καιρό.

Ant1news

Οι μετεωρολόγοι μπορεί να προειδοποιούν για βροχές και κρύο αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας στήνεται μια μεγάλη γιορτή με χορό, μουσική, φαγητό και τρελά κοστούμια.

Πληρότητα 100% παρουσιάζουν οι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Πάτρα, που φημίζεται για το καρναβάλι της, αλλά και το Καρπενήσι ή το Γαλαξίδι.

Κορυφώνεται η γιορτή στην Πάτρα

Την Κυριακή η Πάτρα φορά τα γιορτινά της για τη μεγάλη παρέλαση στους δρόμους της πόλης, ενώ τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ένα μεγάλο γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 300.000 καρναβαλιστές σε 125 πληρώματα. Οι στολές και φέτος όπως και κάθε χρόνο δημιουργήθηκαν με αφορμή κάποιο από τα γεγονότα της επικαιρότητας, ενώ ο Δήμος Πατρέων θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της γιορτής με τα καρναβαλικά του άρματα.

Στο κλίμα της αποκριάς τα μέσα μεταφοράς

Τον παλμό των ημερών αφουγκράστηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θέλησε να διευκολύνει τους εκδρομείς του τριημέρου, αυξάνοντας τα δρομολόγιά της για την Πάτρα, την Ξάνθη και τη Φλώρινα.

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Πάτρας ενισχύεται με περισσότερα δρομολόγια, ενώ τα λεωφορεία που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Κιάτο – Πάτρα θα κυκλοφορήσουν με μεγαλύτερη συχνότητα.

Όσον αφορά στα μέτρα της Τροχαίας, σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κίνησης φορτηγών άνω του 1,5 τόνου από 16.00 έως 21.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 13.00

Εορταστικό κοντοσούβλι στην Αμφίκλεια

Με έναν ξεχωριστό τρόπο γιορτάζουν οι κάτοικοι της Αμφίκλεια Φθιώτιδος την αποκριά. Ετοιμάζουν ένα γιγαντιαίο κοντοσούβλι 120 μέτρων το οποίο θα μπει στη σούβλα νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Όσοι τυχεροί βρεθούν στην περιοχή θα μπορέσουν να γευτούν τον νόστιμο αυτόν μεζέ χωρίς κανένα κόστος, παρά το ότι αγοράστηκε ήδη κρέας άνω των 800 κιλών για την κατασκευή του.