X

Ο «Χορός των γερανών» κάτω από τον ουρανό της Αθήνας

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσέφερε πολιτισμό, σε μία ευφάνταστη σύνθεση, πριν ακόμα λειτουργήσει.

Ant1news

Μία πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση έλαβε χώρα μεταξύ των κτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Εκεί όπου σε δύο χρόνια θα λειτουργεί το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο αρχιτέκτονας του έργου, Renzo Piano και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής, Μύρωνας Μιχαηλίδης, επιμελήθηκαν την μουσικοχορευτική παράσταση με πρωταγωνιστή το ίδιο το εργοτάξιο και μάλιστα τους γερανούς του.

Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμήνευσε ζωντανά, του «Πλανήτες» του Γκούσταφ Χολστ, σε μία χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, που χόρεψαν οι δέκα γερανοί, οι οποίοι καθημερινά εργάζονται στο εργοτάξιο.

Η παράσταση ξεκίνησε χθες κατά τη δύση του ηλίου. Εκεί οι γερανοί κινήθηκαν στο μουσικό ρυθμό, πάνω στον τεχνητό λόφο, όπου θα κατασκευαστεί το έργο του Κέντρου Πολιτισμού.

Μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν ο αρχιτέκτονας Renzo Piano και ο Ανδρέας Δρακόπουλος, , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος ανέφερε: «Από την αρχή κιόλας της σύλληψής του, το ΚΠΙΣΝ αποτέλεσε ένα έργο εμπνευσμένο και ικανό να μεταφέρει σε κάθε έναν από τους πολίτες αυτής της χώρας, λίγο από τη μαγεία και τα υλικά ονείρου που διαθέτει.