X

Μαγική βραδιά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ολυμπιείο

Στη σκιά της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, χθες βράδυ οι πιο γνωστές άριες του λυρικού ρεπερτορίου αντήχησαν στα Ελληνικά.

Ant1news

Η «Όπερα α λα Γκρέκα» μία ανοιχτή συναυλία-έκπληξη ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθουν ακόμα και οι μη-μυημένοι την όπερα. Η Εθνική Λυρική Σκηνή χάρισε χθες στους αθηναίους μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, με πάνω από 2.000 άτομα στον αρχαιολογικό χώρο των Στύλων του Ολυμπίου Διός, όπου παρακολούθησαν δωρεάν ακρόαση ανεπανάληπτων αριών από γνωστές όπερες, αλλά με λιμπρέτο στα ελληνικά!

Η Όπερα αλά Γκρέκα ήταν μια ιδέα που εκτελέστηκε σωστά, είχε εξαιρετική παρουσία και άφησε το κοινό ενθουσιασμένο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο ναός άνοιξε για αυτό τον σκοπό. Ο Μύρωνας Μιχαηλίδης και η παρέα του, συντρόφευαν το κοινό για περίπου δύο ώρες.

Κάτω από την μαγική σκιά των αρχαίων, η όπερα ταξίδεψε Αθηναίους και τουρίστες που ήρθαν για να την παρακολουθήσουν και άκουσαν αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, την Κάρμεν, την Τραβιάτα, τον Οθέλλο, το Ναμπούκο, αλλά όλα αυτά στα... ελληνικά ενθουσιάζοντας το ακροατήριο όλων των ηλικιών.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει μια πάρα πολύ επιτυχημένη αλλά και χρήσιμη για την ψυχολογία των Αθηναίων πρωτοβουλία, παρέχοντας δωρεάν πολιτισμό, σε εξαιρετικές τοποθεσίες, «μπλέκοντας» το παλιό με το νέο, προσφέροντας πραγματικά μια αξέχαστη βραδιά.