X

«Καλλιτεχνικές Δράσεις στα Χρόνια της Κατοχής» στο Atelier Σπύρου Βασιλείου

Το ζήτημα προσεγγίζουν ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Γιάννης Μάζης, η μουσικολόγος Χρ. Κουλουράκη και ο ιστορικός τέχνης Σπ. Μοσχονάς

Ant1news

Συζήτηση για τις καλλιτεχνικές δράσεις στα χρόνια της κατοχής και έκθεση με χαρακτικά και αφίσες από εκείνη την περίοδο, φιλοξενεί την Πέμπτη 23/10 στις 18:30 το Atelier Σπύρου Βασιλείου.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Γιάννης Μάζης θα μιλήσει για την  «Γεωπολιτική Ερμηνεία της 28ης Οκτωβρίου», η Μουσικολόγος στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, Χρύσα Κουλουράκη, θα αναπτύξει «Το Πρόβλημα της Ελληνικότητας στους Συνθέτες της Γενιάς του '30 και τα Χρόνια της Κατοχής» ενώ ο

Σπύρος Μοσχονάς, Ιστορικός Τέχνης θα προσεγγίσει το θέμα «Οι Έλληνες Καλλιτέχνες Κρατήσανε Ψηλά το Κεφάλι. Η Καλλιτεχνική Κατάσταση στα Χρόνια της Κατοχής (1940-1944)».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα εγκαινιαστεί έκθεση με χαρακτικά και αφίσες φιλοτεχνημένα την περίοδο της Κατοχής που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη