X

Γιορτή ρουμελιώτικης κουζίνας

Την πλούσια γαστρονομική παράδοση θέλει να αναδείξει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Δελφών με την εκδήλωση «Ρουμελιώτικη Κουζίνα» που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου στο Γαλαξίδι και την Ιτέα.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Οι παραγωγοί της περιοχής θα εκθέσουν τα προϊόντα τους , με στόχο να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα αγνά καλούδια της δελφικής μάνας γης στο κοινό που θα επισκεφθεί το υπόστεγο του Μώλου στο Γαλαξίδι, ενώ όσοι βρεθούν στις 2 Μαΐου στο Πολιτιστικό κέντρο «Κυριακοπούλειο» στην Ιτέα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα συνδιάλεξη για τα δελφικά προϊόντα.  Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος και του Δήμου στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του ανάπτυξης και προβολής για τον τουρισμό, η  γαστρονομία να αποτελέσει από τα βασικότερα τουριστικά προϊόντα του τόπου.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λάτρης της περιοχής και των τοπικών παραδόσεων, μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος ήταν και πέρυσι στη γιορτή της Ρουμελιώτικης Κουζίνας, θα δώσουν δυναμικά το παρόν στην εκδήλωση, αφού θα μαγειρέψουν και ταυτόχρονα θα είναι κριτές στο διαγωνισμό μαγειρικής, όπου θα λάβουν μέρος οι κάτοικοι της περιοχής.  Το νικητήριο αλμυρό ή γλυκό πιάτο και ο δημιουργός του θα βραβευθούν και επίσημα.

Και οι δυο σεφ άλλωστε, οι οποίοι συμμετέχουν φιλικά στη γιορτή,  στηρίζουν την Ελληνική Περιφέρεια, τις συνταγές των παλαιών γυναικών τις οποίες θέλουν να διαδώσουν στις  νέες γενιές, ενώ δοκιμάζουν και προωθούν τα νόστιμα προϊόντα της εκάστοτε περιοχής, με στόχο να εξαπλώσουν παντού την παράδοση.

Η γιορτή της μαγειρικής πανδαισίας συνδιοργανώνεται από το Δήμο Δελφών, τη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.