X

Όλες οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας θα υποδεχτούν τη φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνο. Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ant1news

Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη. Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, έρχεται φέτος να προσμετρηθεί. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!