X

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ProFouND «Μείνε Δυνατός, Μείνε Ευσταθής»

Στην Πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Μείνε Δυνατός, Μείνε Ευσταθής» συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ηλικιωμένοι και νεότεροι άνθρωποι από εννέα Ευρωπαϊκές χώρες.

Ant1news

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, την 1η Οκτωβρίου 2015, οι εταίροι του έργου ProFouND (http://profound.eu.com/) (Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων) το οποίο έχει μέλη σε όλη την Ευρώπη οργάνωσαν Flash Mobs ή έλαβαν μέρος σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας ώστε να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για την πρόληψη των πτώσεων.

Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετείχε στο γεγονός αυτό, διοργανώνοντας μια εκδήλωση Flash Mob, στην οποία έλαβαν μέρος 25 άτομα από τον Ενιαίο Φορέα ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας με την υποστήριξη του κου Απόστολου Γ. Εμμανουηλίδη Φυσικοθεραπευτή - ΟEP Leader.

Συνολικά, στην Πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Μείνε Δυνατός, Μείνε Ευσταθής» συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ηλικιωμένοι και νεότεροι άνθρωποι από 9 Ευρωπαϊκές Χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία, Ουαλία) επιπλέον της ειδικής φιλικής συμμετοχής του συμβούλου εταίρου μας στην Αυστραλία.

Ο Δρ Όμηρος Παπαδόπουλος από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» δήλωσε: «Είμαστε ειλικρινά χαρούμενοι με την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία σε όλη την Ευρώπη. Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων που έλαβαν μέρος φανερώνουν την αξία, να είναι η Τρίτη Ηλικία ενεργή».

Παρακολουθήστε ΕΔΩ το Flash Mob. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματική πρόληψη των πτώσεων μπορούν να βρεθούν στο www.ProFouND.eu.com