X

Το Animasyros “ταξιδεύει” στην Τήνο

Μετά την Τήνο, επόμενος σταθμός η Μύκονος.

Ant1news

Στην καρδιά του καλοκαιριού το «Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων» αποβιβάζεται για πρώτη φορά στην Τήνο.

Εκεί, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, θα παρουσιάσει, στις 21 Ιουλίου, προγράμματα προβολών για παιδιά και μεγάλους, καθώς και ένα εργαστήριο κινουμένων σχεδίων stop motion για παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών, υπό την καθοδήγηση του Βρετανού animator και συνεργάτη του Φεστιβάλ, Νταν Ριτσαρντς, από το A+C Studios της Μεγ. Βρετανίας.

Βάση του εργαστηρίου θ’ αποτελέσουν τα κυκλαδικά ειδώλια, που θα ταξιδέψουν μέσα σε μια μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και θα ζωντανέψουν από τα χέρια των συμμετεχόντων.

Το πρωινό εργαστήρι θα διαδεχθούν απογευματινές και βραδινές προβολές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους η επιλογή των καλύτερων ταινιών του «animasyros 8.0».

Η επίσκεψη του Αnimasyros στην Τήνο γίνεται στο πλαίσιο του «#tour15/16», ενός μεγάλου ταξιδιού ανά την Ελλάδα, με επόμενο σταθμό την Μύκονο.

Αιτήσεις συμμετοχής για το παιδικό εργαστήριο υποβάλλονται στο production@animasyros.gr . Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.