X

Greece Race for the Cure – Άλμα ζωής

Η διοργάνωση «Greece Race for the Cure» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον κόσμο.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου για όγδοη χρονιά πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα ζωής» ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και ο περίπατος 2 χιλιομέτρων «Greece Race for the cure», ο οποίος διεξάγεται σε 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και η πρόληψη του γενικού πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού, η απομυθοποίηση της νόσου, η γιορτή για τις γυναίκες survivors καθώς και η συγκέντρωση χρημάτων για τη διεξαγωγή προγραμμάτων.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στο δυτικό κόσμο και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες γενικότερα. Στην Ελλάδα η συχνότητα της ασθένειας έχει αυξηθεί και υπολογίζεται σε περίπου 5.500 νέες περιπτώσεις ετησίως, ενώ στο ίδιο διάστημα καταγράφονται περίπου 1800 θάνατοι.

Η σημασία του «Greece Race for the cure» είναι τεράστια. Οι αριθμοί που προκύπτουν για τα δεδομένα της Ελλάδας μόνο από τον περσινό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι είναι εντυπωσιακοί, σύμφωνα με την πρόεδρο και ψυχή του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν:

-1300 γυναίκες παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις στους χώρους εργασίας τους

-550 γυναίκες δέχθηκαν νομικές συμβουλές

-238 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν

-1068 κλήσεις δέχθηκε η τηλεφωνική γραμμή στήριξης 210 8253253

-700 ώρες ψυχολογικής υποστήριξης παρείχαν οι επαγγελματίες του συλλόγου.

 

Με τα έσοδα του αγώνα μεταξύ άλλων το «Άλμα Ζωής» στοχεύει στην προσφορά δωρεάν γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και σε συγγενείς τους α’ βαθμού, καθώς και στην παροχή μιας πολυθρόνας και 4 επιτοίχιων παραβάν για χημειοθεραπεία στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Ο Όμιλος Αντέννα στηρίζει την πρωτοβουλία και τις δράσεις που πραγματοποιεί το «Άλμα Ζωής». Ο Corporate Communications & PR Director του Antenna Group, Κώστας Τσολάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το «Άλμα Ζωής» είναι ένας ξεχωριστός, πάρα πολύ σημαντικός φορέας που τα τελευταία χρόνια παράγει εξαιρετικό έργο αναφορικά με την πρόληψη και την ενημέρωση του καρκίνου του μαστού. Το «Greece Race for the cure» στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 είναι ένας αγώνας πολύ ιδιαίτερος. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να υποστηρίξουμε το έργο του συλλόγου. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλαίσιο του προγράμματος του εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με όλα του τα μέσα, την τηλεόραση του ANT1, τον Easy 97,2 και το Περιοδικό Forma υποστηρίζει και στέκεται ενεργά στο πολύ ξεχωριστό και σημαντικό έργο της οργάνωσης.»

Το «Greece Race for the cure»  όταν πρωτοξεκίνησε το 2009 συγκέντρωσε 5.000 κόσμου, καθιστώντας έτσι τη χώρα μας παγκοσμίως πρώτη στο ποσοστό συμμετοχής στους αγώνες. Με τα χρόνια η διοργάνωση έγινε ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας πανελλαδικά μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο.

Πρέσβης και παρουσιάστρια του φετινού «Greece Race for the cure» είναι η Μαίρη Συνατσάκη.

 

 ]