X

Soundpainting με την Polyphonice στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη SOUNDPAINTING, της εκπαιδευτικής μεθόδου μέσω χειρονομιών και συμβόλων, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Ant1news

Η POLYPHONICA μας προσκαλεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 19.00 στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια αυτοσχεδιαστική επίδειξη SOUNDPAINTING, της εκπαιδευτικής μεθόδου μέσω χειρονομιών και συμβόλων, που θα διδάξει η διεθνούς φήμης Soundpainter Ceren Oran.

Η εκδήλωση αποτελεί το κλείσιμο ενός εντατικού τριήμερου σεμιναρίου, το οποίο προσφέρει η POLYPHONICA στους δασκάλους της (13-15/1/2017), με τη χορηγία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  στην Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.            

 

ΓΙΑ ΤΟ SOUNDPAINTING        

To Soundpainting είναι μια νοηματική “γλώσσα”, προσιτή σε όλους και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Δημιουργήθηκε το 1974 από το Νεοϋορκέζο συνθέτη Walter Thompson και χρησιμοποιείται τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χώρο. Ο Soundpainter διευθύνει τους «ερμηνευτές» όπως ο μαέστρος την ορχήστρα, με τη διαφορά ότι μπορεί να απευθύνεται μεμονωμένα ή ταυτόχρονα σε διαφορετικά καλλιτεχνικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα, χορευτές, ηθοποιούς κ.α.).

Αυτή η εκπαιδευτική μέθοδος, μέσω χειρονομιών και συμβόλων που κάνει ο Soundpainter, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε «αποδέκτη» (άτομο/ομάδα), να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα σε μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία και να οξύνει δημιουργικά τη φαντασία του. 

Το Soundpainting θεωρείται κατάλληλο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για τους δασκάλους της διαπολιτισμικής POLYPHONICA, καθώς θα τους διευκολύνει να απευθύνονται άμεσα (μη λεκτικά) και δημιουργικά σε όλα τα παιδιά, άσχετα με τον τόπο καταγωγής τους ή τη γλώσσα που μιλούν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ POLYPHONICA         

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία POLYPHONICΑ www.polyphonica.gr δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς οικογένειες να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις καλλιεργώντας σε αυτά ευαισθησία και αγάπη για γνώση και δημιουργία.  Έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα και σήμερα αγκαλιάζει περισσότερα από 120 παιδιά (8-16 ετών) που προέρχονται από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλά Ελληνόπουλα. Η POLYPHONICA προσφέρει τμήματα χορωδίας, εργαστήρι κρουστών, και σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού, ενώ από τον Οκτώβριο 2016 ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα χορωδίας σε παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών  στη Μυτιλήνη.

 

ΓΙΑ ΤΗ CEREN ORAN  

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1984 και σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz Art & Design School. Αργότερα μετακόμισε στο Σάλτσμπουργκ και μελέτησε σύγχρονο χορό στο SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές της σπουδές, άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας ως χορεύτρια και χορογράφος.

Το 2010 η Ceren σπούδασε Soundpainting με τον Walter Thompson (ιδρυτή της μεθόδου) με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας (BMUKK).

Από τότε, εργάζεται ως Soundpainter στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκτώντας διεθνή φήμη, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει δασκάλους και οργανώνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Η μόνιμη κατοικία της είναι το Μόναχο.