X

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις “Ημέρες Θάλασσας – Ραφήνα 2017”

Σε “ανάσα δροσιάς” μετατρέπεται για 6 ημέρες το λιμάνι – ορμητήριο προς τις Κυκλάδες, μέσα από σειρά δράσεων και δρώμενων σε στεριά και θάλασσα.

Ant1news

Να κρατήσει στην «αγκαλιά» του τους ντόπιους, αλλά και ταξιδιώτες που το χρησιμοποιούν μόνο ως «εφαλτήριο» προς τις Κυκλάδες, επιδιώκει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σε σημείωμα της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ, Κατερίνα Αδαμοπούλου, «η ιδέα για τις «Ημέρες αλλά και νύχτες Θάλασσας – Ραφήνα 2017» μου γεννήθηκε ένα δειλινό με κύματα που έσκαγαν στους ντόκους με ορμή, τους γλάρους σε διάταξη ν’ ατενίζουν με σεβασμό το βοριά, τη θάλασσα αγέρωχη σ’ ένα μεγαλείο δύναμης κι ομορφιάς.

Μοιράστηκα την πρόθεσή μου με το Δήμαρχο Ραφήνας που συμφώνησε αμέσως. Έτσι, προχωράμε θέλοντας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα σ’ ένα ξεχωριστό κι έντονο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου. Μέλημα ν’ απευθύνεται  σ’ όλους και όλες. Να μάθουμε από τη θάλασσα, να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να ταξιδέψουμε έστω και για λίγο. Να χαρούμε, να χορέψουμε, ν’ απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα, το πέταγμα του γλάρου, την μοναδική Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στον προστάτη Άη – Νικόλα μας.

 

Συνηθίζω να λέω πως από το λιμάνι της Ραφήνας ξεκινάει η απόδραση στ’ όνειρο, τις Κυκλάδες. Αυτές τις 6 μέρες το λιμάνι της Ραφήνας γίνεται το ίδιο η Απόδραση, δίνει βαθειά αναπνοή ξεγνοιασιάς, μετατρέπεται σ’ ένα πλατύ χαμόγελο. Σας περιμένουμε».