X

Οι “Κυριακές στη Γη” επιστρέφουν!

Το "Κέντρο της Γης" μας προσκαλεί σε μία διαφορετική γιορτή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις Κυριακές στη πόλη!

Ant1news

Από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 η κοινωφελής Οργάνωση Γη ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου της Γης και σας προσκαλεί σε μία διαφορετική γιορτή με ελεύθερη είσοδο, που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις Κυριακές στη πόλη!

Με οδηγό την αισιόδοξη ενέργεια που προκαλεί η επαφή με τη γη και με εργαλεία την απλότητα, την συλλογικότητα και το χαμόγελο οι Κυριακές μας ζωντανεύουν.

Αυτή την Κυριακή με  αφορμή την Εβδομάδα Παγκοσμίων Στόχων των Ηνωμένων Εθνών, η Οργάνωση Γη κι η Ελληνική Πλατφόρμα Για Την Ανάπτυξη, σας προσκαλούν σε μία εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων:

11:00 – 14:00: Συλλογική κουζίνα

Όπως κάθε Κυριακή μαγειρεύουμε, προσφέρουμε και τρώμε υγιεινά, εποχικά και συλλογικά. Μαζί μας ο σεφ του project "Food for Thought" της Documenta 14, Κωνσταντίνος Χαλουκάκος.

11:30 – 13:00: H παιδαγωγική ομάδα της Οργάνωσης Γη περιμένει τους μικρούς της φίλους με ένα ξεχωριστό διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι με θέμα τους "17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη".

Συνεργαστείτε, εμπιστευτείτε την ομάδα σας και ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις, για να φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού! Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γνωρίσετε τους 17 Παγκόσμιους στόχους, να μάθετε γιατί ονομάστηκαν έτσι, ποιοι τους όρισαν, πως μπορούμε να τους εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή και τι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που τόσο συχνά ακούμε;

11:30 – 12:30: Hatha vinyasa yoga flow με την Νικολέτα Χρονοπούλου, προκειμένου να συγχρονίσουμε την αναπνοή μας με την κίνηση και να την συντονίσουμε στους ήχους της φύσης!

12:30-13:30: Εισαγωγή στο mindfulness με τη Μυρτώ Λεγάκη : Ένα ανοιχτό session εισαγωγής στην έννοια, τα οφέλη και τις εφαρμογές του mindfulness (ενσυνειδητότητα) μαζί με πρακτική εξάσκηση διαλογισμού και χρήσιμα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα στην καθημερινή μας ζωή.

13:00-14:00: "Οι φοιτητές - μέλη της AIESEC ΟΠΑ, θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους για την ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την ευαισθητοποίηση των νέων. Μέσα από την παρουσίαση τους θα δώσουν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για τις μεγάλες πράξεις, που οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, ξεκινώντας από τις μικρές."

14:00-17:00: Συλλογικό Γεύμα στις Μουριές του "Κέντρου της Γης"

Για το 2017 είναι προγραμματισμένες 6 Κυριακές:

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Χρήσιμες πληροφορίες:

Κυριακή στη Γη : Συμβαίνει 2 Κυριακές το μήνα από τις 11.00 π.μ το πρωί στο Κέντρο της Γης (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67 Ίλιον, πλησίον Πάρκου Τρίτση)

Για καθημερινή ενημέρωση ακολούθησε μας στο facebook: «Οργάνωση Γη – OrganizationEarth» μπες στο www.centeroftheearth.gr και κάλεσε μας στο 2102325380.

 

 

Λίγα λόγια για την Οργάνωση ΓΗ

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010.Αποστολή της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες.Αναζητά και προτείνει τρόπους που ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την μεταβολή του σύγχρονου συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης θα πετύχει μικρές νίκες στην καθημερινότητα του για ένα βιώσιμο μέλλον.