X

Με... “Πίστη” στη δωρεά μυελού τον οστών η παρουσίαση της ταινίας “Bone Brothers”

Μια ξεχωριστή εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δωρεά μυελού των οστών σε παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ant1news

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, η εκδήλωση του συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» για την παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους “Bone Brothers”, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του κοινού και της προσέλκυσης εθελοντών δοτών, σχετικά με την δωρεά μυελού των οστών για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υφυπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Προτοσύγκελου Αρχιμανδρίτου  π. Συμεών Βολιώτη, του Υφυπουργού υποδομών και μεταφορών κυρίου Νίκου Μαυραγάνη, του Διοικητή του Νοσοκομείου  Παίδων "Η Αγία Σοφία" κυρίου Μανώλη Παπασάββα, ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, μαζί με πλήθος φίλων, γονιών και παιδιών.

Επίσης παρευρέθηκαν εκεί και τίμησαν με την παρουσία τους, οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες κ.Μίμης Πλέσσας και κ.Γιώργος Χατζηνάσιος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ταινία “Bone Brothers”, την οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση, δημιούργησαν οι Χρήστος Ανδριόπουλος (Σεναριογράφος), Στέλιος Ορφανίδης και Χρήστος Ανδριόπουλος (Σκηνοθεσία),  Κώστας Ανδριανόπουλος και Αναστασία Ναζλίδου (Παραγωγή).

Η μουσική της ταινίας είναι μία δημιουργία του συνθέτη Θάνου Γεωργουλά, σε στίχους Βασίλη Παππά. Το τραγούδι «Κάθε στιγμή μετράει» ερμήνευσε για τις ανάγκες της ταινίας και παρουσίασε ζωντανά με την ιδιαίτερη, ζεστή φωνή του ο Γιάννης Πλούταρχος. Τα δικαιώματα της ταινίας και του τραγουδιού έχουν παραχωρηθεί εξολοκλήρου στον Σύλλογο "Η ΠΙΣΤΗ" και όλοι οι παραπάνω  συντελεστές της ταινίας και του τραγουδιού ( σεναριογράφος, στιχουργός, σκηνοθέτες,συνθέτης, παραγωγοί, ερμηνευτής του τραγουδιού ) και όλοι όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση  των έργων αυτών, εργάστηκαν αφιλοκερδώς και τα προσέφεραν με μεγάλη χαρά και πολύ αγάπη στον Σύλλογο.

Ο σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος,  ήταν η διάδοση του μηνύματος για την δωρεά του μυελού τον οστών, μία πράξη αγάπης που μπορεί να σώσει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών. Διαθέτοντας λίγα λεπτά για την λήψη του δείγματος, ο καθένας είναι πιθανόν να είναι συμβατός με ένα παιδί που πάσχει από καρκίνο και να του χαρίσει τη ζωή.  Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών παγκοσμίως σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες. Μόλις το 0.5% του πληθυσμού, περίπου 50.000 άτομα,είναι δότες μυελού των οστών.  Αποτέλεσμα αυτής της χαμηλής συμμετοχής, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται μεταμόσχευση, να καλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου,  από αλλοδαπούς δότες.  Ο σύλλογος «Η ΠΙΣΤΗ», έχει έντονη δράση στον αγώνα προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών εδώ και δεκαεπτά χρόνια.  Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, διεξάγοντας διαλέξεις, δημοσιεύοντας άρθρα και συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Πέρα από τις δράσεις για την εύρεση δωρητών μυελού τον οστών, ο Σύλλογος έχει πολυδιάστατη δράση, στηρίζοντας τα παιδιά και τις οικογένειες τους.  Για  τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής στήριξης στα νοσηλευόμενα  παιδιά και τους γονείς τους, «Η ΠΙΣΤΗ» έχει προσλάβει εξειδικευμένο έμμισθο επιστημονικό  προσωπικό (ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, και κοινωνικούς λειτουργούς) οι οποίοι απασχολούνται στις 3 κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" σε καθημερινή βάση. Άμεση προτεραιότητα του συλλόγου, είναι η αναζήτηση επίπλεον πόρων ώστε η υπηρεσία της ψυχοκοινωνικής στήριξης να επεκταθεί και να καλύπτει τη λειτουργία των ογκολογικών κλινικών σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, είναι απαραίτητο να επεκταθεί ως μόνιμη παροχή και στη φάση της συντήρησης της θεραπείας η οποία είναι μακροχρόνια και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος επίσης παρέχει οικονομική βοήθεια και στέγη σε άπορες οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και στηρίζει έμπρακτα το έργο των γιατρών και νοσηλευτών.  Οι δράσεις με στόχο την εύρεση δωρητών μυελού τον οστών και η ενημέρωση του κοινού αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το σύλλογο και είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Για περαιτέρω πληροφορίες και για συνεισφορά στις προσπάθειες αυτές, το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο γραφείο του Συλλόγου Πίστη  Nίκου Ξυλούρη 7-9 & Αγίας Λαύρας, Ζωγράφου,  στο τηλέφωνο 210 7488961 και στα email: infopisti@yahoo.com & info@pisti.gr .

Η εκδήλωση ήταν χορηγία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κυρίου Κώστα  Μπακογιάννη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

19818 (2,60 € / κλήση με Φ.Π.Α. & τέλος σταθερής τηλεφωνίας)

19818 (2,46 € / κλήση με Φ.Π.Α. συν τα τέλη κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% 20% με βάση το λογαριασμό του καταναλωτή)

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται – Ας βοηθήσουμε όλοι!