X

Διαγωνισμός για το καλύτερο ελληνικό μακαρόν

Διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του “Goût de France - Good France”, που εορτάζει τη γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνουν τον διαγωνισμό ελληνογαλλικού μακαρόν, με τη συμβολή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου, με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

«Ευχόμαστε σε όλους τέλεια μακαρόν!», αναφέρει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Κανονισμός της διεξαγωγής του Διαγωνισμού “Καλύτερο Ελληνικό Μακαρόν”

  • Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό είναι ανοικτές από τις 12 Ιανουάριου 2018 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2018.
  • Μόνον οι 25 πρώτοι που θα εγγραφούν σε κάθε πόλη θα συμμετάσχουν.
  • Η εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο σε μια από τις δύο πόλεις (Αθήνα ή  Θεσσαλονίκη).
  • Η εγγραφή είναι δωρεάν. Πρέπει μόνο να αποστείλετε την παρακάτω αίτηση στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: macarongrec@gmail.com

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Ο πρώτος σε δύο πόλεις: στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήναμ κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ “Goût de France” που θα διοργανωθεί στις 19 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας.