X

Νία Βαρντάλος και Τζον Στάμος σε καμπάνια για το Λύρειο Ίδρυμα

Σε διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την αποκατάσταση του Ιδρύματος συμμετέχουν οι δύο Έλληνες ηθοποιοί του Χόλυγουντ.

Ant1news

Η Νία Βαρντάλος και ο Τζον Στάμος πρωτοστατούν σε καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακατασκευή του Λύρειο Ιδρύματος, το οποίο καταστράφηκε κατά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, τον περασμένο Ιούλιο.

Οι δύο ηθοποιοί συμμετέχουν στο διαδικτυακό έρανο για συγκέντρωση χρημάτων που έχει οργανώσει η Ελληνική Πρωτοβουλία ( Hellenic Initiative, THI) ώστε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Το Λύρειο Ίδρυμα, το ορφανοτροφείο στον Νέο Βουτζά καταστράφηκε κατά τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί έκτοτε.

Ένα από τα πέντε σπίτια, όπου φιλοξενούνται παιδιά, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ακόμα δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και διοικητικά κτήρια. Ζημιές υπέστησαν και σχολικά λεωφορεία, φορτηγά, αγροτικός εξοπλισμός, καθώς και ελαιώνας 1000 δέντρων, τον οποίο εκμεταλλεύονταν το Ίδρυμα για τις ανάγκες του για λάδι.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεές είναι εδώ