X

Γιατί είναι διαφορετικές αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές;

*Ο Μωυσής Ελισάφ είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Ant1news

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν μία διαφορετική αναμέτρηση. Είναι οι πρώτες στις οποίες η απλή αναλογική δοκιμάζεται στην πράξη και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στους δήμους. Για τον Δήμο Ιωαννιτών οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία. Ο τόπος μπορεί να βρει το νήμα της ιστορίας του και να κάνει ένα άλμα προς τα μπρος. Πίστη και αρχή της παράταξής μας είναι να μετατραπούν τα Γιάννενα σε ένα μεγάλο εμπορικό, τουριστικό, συνεδριακό και επιστημονικό κέντρο των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων. 

Μαζί με τους συνεργάτες μου δημιουργήσαμε την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» με βασικές αρχές την συμμετοχή, την ανιδιοτέλεια και την ακλόνητη πίστη στις δημοκρατικές αξίες. Δεν επιδιώξαμε και δεν έχουμε καμιά κομματική στήριξη διότι πιστεύουμε ότι έχει παρέλθει η εποχή των χρισμάτων και των κομματικών αναθέσεων ρόλων. Γνωρίζουμε ότι κάθε κομματική στήριξη είναι και δέσμευση σε κομματικές πολιτικές και προτεραιότητες. Πιστεύουμε βαθιά ότι οι πολίτες ξεπέρασαν τους κομματικούς εναγκαλισμούς στην αυτοδιοίκηση και βρίσκονται μπροστά από τα κόμματα στα ζητήματα της. 

Ζητούν από τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να διοικήσουν τις πόλεις ικανότητα, αποτελεσματικότητα, ανοιχτό πνεύμα που να πιάνει τα μηνύματα των καιρών, διαχειριστική και διοικητική επάρκεια, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια και σεβασμό στις δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες. Γι αυτό και κατά τη συγκρότηση της παράταξής μας δεν θέσαμε σε κανέναν ζήτημα πολιτικής προτίμησης ή κομματικής ταυτότητας. Η προγραμματική μας πρόταση για τα Γιάννενα είναι βαθιά πολιτική και προοδευτική, μια πρόταση που προκύπτει αφενός από την ενδελεχή μελέτη και γνώση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη και αφετέρου από τις λύσεις που προτείνουμε.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας: η γεωγραφική θέση της πόλης στην τομή των μεγαλύτερων οδικών αξόνων της χώρας, το φυσικό της περιβάλλον, η ιστορία της, ο πολιτισμός της, οι βασικές της υποδομές, το μορφωτικό κεφάλαιο και το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, όλοι όσοι στηρίζουν την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, έχουμε τη θέληση, την ικανότητα και το σχέδιο να τεθούμε επικεφαλής μιας μεγάλης προσπάθειας, μιας εξόρμησης θα την ονόμαζα, για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας.

Μπορούμε να δώσουμε στην πόλη που αγαπάμε και την ευρύτερη περιοχή την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που της λείπει και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που παλεύει να βγει από την κρίση. Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις των τοπικών προβλημάτων στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρον των περισσότερων στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών.

Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την θέλησή μας ή να εμποδίσει την προσπάθειά μας. Χωρίς καμιά κομματική ή άλλη διαμεσολάβηση ζητάμε τη στήριξη των συμπολιτών μας και σε αυτούς θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, στους συμπολίτες μας θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία. 

Ξέρουμε τι χρειάζεται, γνωρίζουμε πως θα το πετύχουμε. Στις εκλογές του Μάιου μπορεί να γίνει μια νέα αρχή. Για να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας, για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα, για να ανοίξουμε το δρόμο στη Νέα Εποχή. Αυτή που δικαιούνται τα Γιάννενα.