X

Φωτιά στα Στύρα - Εκκενώθηκε οικισμός (εικόνες)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέων Στύρων. Επιχείρηση με επίγεια και εναέρια μέσα. Μήνυμα από το 112 στα κινητά.

Ant1news

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στα Στύρα Ευβοιας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη». Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Πριν από λίγο εκκενώθηκε το Νημποριό.

 

 

Η φωτιά ήταν ήδη μέσα στο οικισμό όταν έφθασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

 

Μάλιστα στο απόγευμα του Σαββάτου το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες της Εύβοιας να απομακρυνθούν από την περιοχή Νημποριό προς Μαρμάρι - Κάρυστο.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι - Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», αναφέρεται στο μήνυμα.

 

 

 

Καλύτερη εικόνα παρουσίαζε,  σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά , αργά το βραδυ του Σαββάτου. Ωστόσο είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το BERIEV-200. 

Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Κατασκηνώσεις: Έξαρση κρουσμάτων και στο Σοφικό

Φωτιά στην Χαλκιδική: Κάηκε σπίτι στη Βεργιά (εικόνες)

#MeToo – Τουρκία: Ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο πατέρας της την βίαζε από 15 ετών