X

«Ψηφοφόρος-Τιμωρός» σε βίντεο με σεξ και βία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το βίντεο κινουμένων σχεδίων στη Δανία για τις ευρωεκλογές.

Ant1news

Μέχρι σήμερα ξέραμε τον Superman, τον Spiderman, τον Batman... Ενόψει ευρωεκλογών, οι Δανοί δημιούργησαν έναν νέο Σούπερ-Ήρωα, τον Voteman (δηλ. Ψηφοφόρος).

Στο βίντεο για τις ευρωεκλογές, ο «Ψηφοφόρος» (Voteman) βρίσκεται στο κρεβάτι με πολλές γυναίκες, πριν δεχθεί το τηλεφώνημα για «τιμωρήσει» εκείνους που δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές.

«Καβάλα» σε δύο δελφίνια ξεκινάει για την αποστολή του, για να ακολουθήσει ένας καταιγισμός επιθέσεων εναντίον όσων «σνομπάρουν» τις κάλπες. Ο Μόργκενς Λίκετοφτ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Δανίας σχολίασε: «Πολλοί ψηφοφόροι, των οποίων τις απόψεις σέβομαι, εξέλαβαν το βίντεο πιο σοβαρό και προσβλητικό από τις εκτιμήσεις των δημιουργών του και ότι απευθυνόταν με υποτιμητικό τρόπο στους νέους».

Αρχικά το βίντεο με τις περιπέτειες του «Σούπερ-Ήρωα» Voteman είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι του κοινοβουλίου της Δανίας στο YouTube και είχε χαρακτηριστεί ως «χιουμοριστικό». Ωστόσο, στη συνέχεια συγκέντρωσε επικριτικά σχόλια ακόμη και από βουλευτές, που το χαρακτήρισαν «σεξιστικό», «προσβλητικό» και «βίαιο».