X

Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα νομίσματος, υπάρχει θέμα συμβάσεως

Για το διακύβευμα των εκλογών και την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη.

Ant1news



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα νομίσματος και εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά θέμα συμβάσεως, και υπογράμμισε ότι «το στοίχημα είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη και κυρίαρχη».

Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε δημοψήφισμα την κάλπη και προέβλεψε εκλογική ήττα της κυβέρνησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει να σταματήσουμε τη λιτότητα» και πως πρέπει να υπάρξει μία συνολική διαπραγμάτευση και μία συνολική λύση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς και πως θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και επιλογών της κυβέρνησης. Αν είναι μεγάλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα το αποτέλεσμα καταδικάζει τα κόμματα της κυβέρνησης θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «αν το αποτέλεσμα είναι μια συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση, τότε αυτή δεν θα κρατηθεί ούτε μία μέρα».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παραμένει η θέση του κόμματός του να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ του μνημονίου επίπεδα, παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αποκατασταθούν πλήρως οι κοινωνικές αδικίες.

Τέσσερα χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να αλλάξουν όλα σε λίγο καιρό, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς είναι ιστορία και έρχεται και παριστάνει το καινούριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον ελληνικό λαό να «τιμωρήσει» με την ψήφο του όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για το παλιό πολιτικό κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα και ανέφερε ότι παραμένει τόσο το παλιό πολιτικό σύστημα όσο και το παλιό πολιτικό προσωπικό. «Αυτή τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν μπορεί να την φτιάξει το παλιό πολιτικό προσωπικό», σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. «Ψηφίζουμε για το μέλλον μας», είπε και επανέλαβε ότι πρέπει να μπει «τέλος σε αυτή την καταστροφή».

Αναφερόμενος στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι όποιο αποτέλεσμα και αν έχει η Ελιά στις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος δεν θα φύγει από την καρέκλα του, ενώ σχετικά με τη συζήτηση για τη Σύνοδο των Καννών και το δημοψήφισμα, υπογράμμισε ότι το κόμμα του ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση απο νωρίς.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες με δυνάμεις που δεν ανήκουν στο παλαιό πολιτικό σύστημα, ενώ μιλώντας για τις προτάσεις του κόμματός του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.



Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι είναι μοχλός πολιτικής ανωμαλίας

«Μοχλό πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης της χώρας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε σήμερα σαφέστατα που ακριβώς στοχεύει: Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές όχι για ευρωβουλευτές, αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκληθούν εθνικές εκλογές. Αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος είναι μοχλός πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο λαός θα τον κρίνει», ανέφερε σχετικά ο κ. Κεδίκογλου.