X

Live το debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν αναπτύσσουν τις θέσεις τους στο αποψινό debate, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε live ΕΔΩ.

Ant1news

Με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πραγματοποιείται αυτή την ώρα το νέο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα και ευχήθηκε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να μην τα ζήσει κανείς άλλος στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική, να απαντήσουν αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

Επιπλέον ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες. Στην πρώτη ερώτηση για την ανεργία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα .Έχουν δώσει πάνω από 1 τρισ. για τράπεζες και μόνο 6 δισ. για την ανεργία, σημείωσε και ανέφερε ότι η λύση είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη. Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ, πρόσθεσε.

Τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ αναπτύσσουν επίσης οι: Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Γκι Φέρχοφστατ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος και η Σκα Κέλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων.

Η τηλεοπτική «μάχη» των υποψηφίων, που διοργανώνεται από την EBU και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα, ενώ δίνεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και αναμετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς χωρών της ΕΕ, καθώς και από το διαδίκτυο. Στην Ελλάδα τηλεοπτικά μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Μόνικα Μαντζόνι, δημοσιογράφος, διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ DEBATE ΕΔΩ