X

Χρυσόγελος: «Θέλουμε καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη κοινωνική»

Σε αυτές τις εκλογές «δεν κρίνεται αν θα νικήσει ο Σαμαράς η ο Τσίπρας -δεν είμαστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, είμαστε σε μία κρίσιμη επιλογή που αφορά το μέλλον μας», τόνισε ο επικεφαλής των Πράσινων.

Ant1news

Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτές τόνισαν στη διακαναλική τους συνέντευξη οι «Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικονομία» με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσόγελο.

«Θέλουμε καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη κοινωνική» τόνισε ο κ. Χρυσόγελος επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια Ευρώπη, αρκεί να μη την αφήσουμε στα χέρια ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων. «Μπορούμε αρκεί να μην μείνουμε στο σπίτι μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις εκλογές «δεν κρίνεται αν θα νικήσει ο Σαμαράς η ο Τσίπρας -δεν είμαστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, είμαστε σε μία κρίσιμη επιλογή που αφορά το μέλλον μας».

Ο κ. Χρυσόγελος αναφέρθηκε στη σημασία του ευρωκοινοβουλίου, στην πολιτική συζήτηση και στα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα, αλλά και σε αυτά που θα πρέπει να δοθούν στο μέλλον, με λόγο και δύναμη, και θα βοηθήσουν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόγελος τόνισε τη σημασία που έχει για την οικονομία, μεταξύ άλλων, η εξοικονόμηση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η αναδιαμόρφωση κτιρίων και οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί, λύσεις που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Ευρώπη.