X

Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στην Χρυσή Αυγή

Φωτιά στην προεκλογική αντιπαράθεση έχει βάλει ο παράγοντας Χρυσή Αυγή.

Ant1news

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από τα κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης ότι "κλείνει το μάτι" στους ψηφοφόρους της οργάνωσης, προσβλέποντας στην στήριξη τους για να επικρατήσουν οι υποψήφιοί του στην Αθήνα και την Αττική. 

Ο Γιώργος Καμίνης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιό του για τον Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη  υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «από τη μία πλευρά κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και από την άλλη στους μετανάστες».

Επίσης, ο κ. Καμίνης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «όταν απαγορεύσαμε το συσσίτιο της ΧΑ στο Σύνταγμα ο κ. Σακελλαρίδης και το κόμμα του ήταν απόντες».

«Είναι από απογοητευτικό έως αστείο να καταλογίζουν σε εμάς άνοιγμα σε νεοναζί και εγκληματίες. Την Κυριακή το βράδυ ζητήσαμε την εγρήγορση του δημοκρατικού κόσμου, όταν ο κ. Καμίνης επέλεγε να σιωπήσει. Κανένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι και καμία παλαιοκομματικού ήθους επίθεση δεν θα σταματήσει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι ο κ. Καμίνης και το σύστημα που τον υποστηρίζει, βρίσκονται σε πανικό», ήταν η απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως προς τις κατηγορίες που αποδίδονται τόσο στον ίδιο όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους τραβήξουμε πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά", τόνισε στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης. 

Πάντως, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο». «Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι «ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο». Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους  σαν τον κ. Γούδη».

«Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χ. Α. έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου».