X

«Πολιτικός άθλος το ποσοστό που συγκέντρωσε το Ποτάμι»

Περιθώριο να αναδειχθούν νέες δυνάμεις στην πολιτική βλέπει ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ant1news

Πολιτικό άθλο χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει το Ποτάμι, στην πρώτη του εκλογική μάχη. Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταφέραμε μέσα σε 88 ημέρες να πάμε από το μηδέν σε ένα ποσοστό σχεδόν 7%. 

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο ίδιος επιθυμούσε το Ποτάμι να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό, για να «χτυπήσει» το παλιό κομματικό σύστημα, ξεκαθαρίζοντας πως θα ήταν ασέβεια να μην χαρακτηριστεί καλό ένα ποσοστό κοντά στο 7%. 

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε αποτυχία για όλους το γεγονός ότι η χρυσή Αυγή αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, κι εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν προκαλεί εθνικές εκλογές.  

Το Ποτάμι, χωρίς λεφτά, προστάτες και λαϊκίστικες  κορώνες, κατάφερε σε 88 μέρες να πάρει το 6.6% του ελληνικού λαού, κάτι που αποτελεί πολιτικό άθλο σε μια χώρα όπου υο παλιό κομματικό σύστημα έχει γερές βάσεις στην κοινωνία, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως οι Έλληνας μας ψήφισαν για τις αρχές μας, καθώς δεν είχαμε τίποτα να τους υποσχεθούμε.  «Το μόνο που υποσχεθήκαμε είναι ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να τα γκρεμίσουμε. Θα επιμείνουμε », είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές.