X

Τσίπρας «Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, θα κερδίσουμε και τον πόλεμο»

Μήνυμα νίκης έστειλε από τα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ των εκλογών.

Ant1news

Για ιστορική νίκη της Ρένας Δούρου στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ των εκλογών, συνοδευόμενος από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Δήμο Αθηναίων. 

Αφού συνεχάρη τη Ρένα Δούρου για την νίκη που κατέγραψε κι ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες που στήριξαν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές μάχες, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «για πρώτη φορά σε αυτή τη μακρά και μεγάλη ιστορία των αγώνων της Αριστεράς, κερδίσαμε μία εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη που ακούστηκε  δυνατά και το μήνυμα αυτό είναι ότι αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, προκοπή».

«Είμαστε εμείς που αναλαμβάνουμε μια ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας», είπε και πρόσθεσε πως  «όλη Ευρώπη και όλη η Ελλάδα κατάλαβε τι έγινε σήμερα. Ένα μικρό κομμάτι μόνο στο Μέγαρο Μάξιμου κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι έγινε στη χώρα. Εμείς όμως  θα επιμείνουμε». 

«Δεν είμαστε αδαείς να πιστεύουμε ότι θα φεύγανε από μόνοι τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουνε από μόνοι τους. Εμείς θα τους ρίξουμε με τις δράσεις και τους αγώνες μας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.