X

Αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στην κυβέρνηση, εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

«Ο λαός έστειλε μήνυμα, αλλά απέρριψε την ανατροπή, που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική νίκη και ζήτησε εκλογές.

Ant1news



Για αποτυχία όσων προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές έκανε λόγο το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κάλπης για την Ευρωβουλή και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «ο λαός έστειλε μήνυμα, αλλά απέρριψε την ανατροπή, που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της». «Όσοι ήθελαν αστάθεια και αβεβαιότητα και ακυβερνησία απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για την σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας» και πως «συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια».

Στη Νέα Δημοκρατία αποτίμησαν θετικά το συνολικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτιμώντας ότι η ψήφος για το ευρωκοινοβούλιο αποτελεί παραδοσιακά μία ψήφο διαμαρτυρίας. Σε συνδυασμό με τις νίκες των «γαλάζιων» υποψηφίων σε πολλές περιφέρειες και δήμους της χώρας, στη ΝΔ τόνιζαν ότι είναι σαφές το μήνυμα του λαού για σταθερότητα και συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

Για ιστορική ημέρα για τον λαό έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την έκδηλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό.

«Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ήττα των μνημονίων», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και ας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη της Ρένας Δούρου στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Στα ηχηρά μηνύματα της κάλπης, αλλά και στην απόρριψη του εκβιασμού του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί το πολιτικό συμβούλιο σε κοινή συνεδρίαση με την εκλογική επιτροπή για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που κατά γενική ομολογία στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη δείχνει οτι το ΠΑΣΟΚ άντεξε, αν και ακόμα υπολείπεται της εκλογικής δύναμης του 2012.

Ικανοποίηση για την εκλογή του πρώτου Ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε παράλληλα ο Πάνος Καμμένος, όχι όμως και για τα ποσοστά του κόμματός του.

Το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αποτελεί συνέχεια του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι έγινε ένα μικρό βήμα σήμερα με το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Αρνητικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ ο πρόεδρος "Του Ποταμιού", Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε λόγο για πολιτικό άθλο, σχολιάζοντας το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει το Ποτάμι, στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Με μία μακροσκελή δήλωσή του, τέλος, από τη φυλακή, ο γγ της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε τις εκλογικές επιδόσεις της παράταξής του στις ευρωεκλογές και ζήτησε την "άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης" με επιστροφή των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα κοινοβουλευτικά καθήκοντά τους.