X

Πως «είδαν» τα ξένα ΜΜΕ τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο στο σύνολό τους τα ξένα μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.

Ant1news

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί και σχολιάζει τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα ο ξένος Τύπος, που στην πλειοψηφία του κάνει λόγο για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Προειδοποίηση στον Σαμαρά η νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές" τιτλοφορείται το ρεπορτάζ του Bloomberg για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, που αναφέρει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτευσε στις εκλογές, αλλά με τέτοιο ποσοστό που δεν μπορεί να γίνει λόγος για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές Ευρωεκλογές κάνει λόγο ο Guardian, μεταφέροντας τη δήλωση Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα αφαιρεί από την κυβέρνηση την ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει να επιβάλλει την πολιτική της λιτότητας.

Με τίτλο "Ο ΣΥΡΙΖΑ νικητής των Ευρωεκλογών", η Wall Street Journal, αναφέρει πως αναφέρει πως η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε από μήνυμα ανατροπής της συγκυβέρνησης.

"Ριζοσπάστες νικητές- έτσι η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη" αναφέρει η γερμανική Welt τονίζοντας ότι "τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές ενισχύεται η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, η οποία μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το ισχυρότερο κόμμα- χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό".

Για "δύο εθνικές καταστροφές" κάνει λόγο μία εφημερίδα της Βόννης, η General-Anzeiger, αναφερόμενη στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία, σύμφωνα με την Deutsche Welle, που αναφέρει πως η εφημερίδα επισημαίνει:

Για ''ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ'' και ''τιμωρία της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά'', κάνει λόγο το δημοσίευμα του Reuters.

''Η νίκη του Τσίπρα ή η επανάσταση της Ελλάδας'', είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής Liberation, που γράφει για την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας και κάνει λόγο για ''κερδισμένο στοίχημα''.

 Το Associated Press αναφέρει ότι το αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με διαφορά περίπου 3,5% από το συντηρητικό κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η βρετανική Telegraph επικεντρώνεται περισσότερο στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι οι ακροδεξιοί μπαίνουν στην Ευρωβουλή για πρώτη φορά, συγκεντρώνοντας το 9-10% της προτίμησης των Ελλήνων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Το κόμμα, που αρνείται τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, θα στείλει στις Βρυξέλλες τρεις ευρωβουλευτές, σημειώνει η εφημερίδα.

H Wall Street Journal αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα μας κάνοντας λόγο για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενώντας τις δηλώσεις Σαμαρά ότι '''έλαβε το μήνυμα του ελληνικού λαού''. Όπως ωστόσο χαρακτηριστικά αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει το νοκ-αουτ.