X

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο το πολιτικό συμβούλιο και η εκλογική επιτροπή για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που κατά γενική ομολογία στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ άντεξε, αν και ακόμα υπολείπεται της εκλογικής δύναμης του 2012.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας την συνεδρίαση επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα οτι η διάταξη του συντάγματος βάσει της οποίας καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει αλλάξει από το 1986 οπότε και η Βουλή αναδείχθηκε ως το κατεξοχήν όργανο για την συγκρότηση και την διάλυση κυβερνητικών πλειοψηφιών. Σχολιάζοντας το βέτο Τσίπρα ότι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας , τις ιδιωτικοποιήσεις κοκ χρειάζεται η αναγκαία συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε σκωπτικά: "Άρα θέλει να συνεργαστούμε; Είναι υπέρ της κυβερνητικής συνεργασία και για ποια θέματα;"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι απέτυχε η έφοδος και η επέλαση, που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν πήρε ούτε μισή μονάδα πάνω από το ποσοστό του 2012. Μάλιστα χρησιμοποιώντας την αναγωγή του ποσοστού των ευρωεκλογών σε έδρες βουλευτικών εκλογών , που έκανε ο κ. Τσίπρας , ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτει τους πιθανούς εταίρους του ώστε να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. «Ελπίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις ψήφους της Χ.Α. ενώ ξέρει ότι υπάρχει αυτό το αδιέξοδο» και συμπλήρωσε επιτιθέμενος στον Α. Τσίπρα «θέτει ζήτημα νομιμοποίησης απειλώντας, εκβιάζοντας, κουνώντας το δάχτυλο, θέλει να παρεμποδίσει την έξοδο από το μνημόνιο και επικαλείται διάφορους φόβους ενώ εμείς δεν θα πάρουμε νέα μέτρα». 

Ο κ.Βενιζέλος την Τετάρτη στη μία το μεσημέρι θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς προανήγγειλε ότι θα κάνει προσωπικά επαφές όχι μονο με τις ηγεσίες και τα σχήματα αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα και φορείς. « Το ιδρυτικό συνέδριο, που εξήγγειλα,  πρέπει να το στηρίξουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις.  Θα μιλήσουμε με απολύτως ανοικτό τρόπο, που θα ασκηθεί κριτική για όλα, παραγωγική αυτοκριτική θα είναι και για μένα ευκαιρία να μιλήσω και για το παρελθόν και για το μέλλον της παράταξης και έχω πολλά να πω» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.