X

Ποιοι εκτόξευσαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής;

Για ακόμα μια φορά οι αστυνομικοί ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, η οποία παρουσιάζεται ενισχυμένη ακόμα και στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα.

Ant1news

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα υψηλά ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για τα ποσοστά του εθνικιστικού κόμματος στις τάξεις των αστυνομικών, καθώς και σε τόπους που έχουν βιώσει τη ναζιστική θηριωδία.

Η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά δεύτερο κόμμα στην επιλογή των ενστόλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν οι ετεροδημότες αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, η Χρυσή Αυγή σημείωσε υψηλότατα ποσοστά.

Ακόμα και στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν οι ετεροδημότες που υπηρετούν στο Αρχηγείο, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι διψήφια. Πρόκειται για τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το Έθνος, από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους όπου έχουν εγγραφεί 2.738 αστυνομικοί που υπηρετούν μεν στις υπηρεσίες της Αττικής, διατηρούν όμως τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. τόπο καταγωγής). Πιο μαζικά ψήφισαν σε εκλογικά κέντρα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και στα ειδικά εκλογικά τμήματα των φυλακών Κορυδαλλού, με το εθνικιστικό κόμμα να έρχεται δεύτερο κόμμα μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Αμφισσας πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 28,9%., ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα και στις φυλακές Μαλανδινου  με ποσοστό 31,75% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν και τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις γειτονιές του δολοφονημένου (από χέρι Χρυσαυγίτη) Παύλου Φύσσα. Σε περιοχές όπως η Νίκαια, το Πέραμα και το Κερατσίνι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής  κυμαίνονται από 10% έως 11%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 56 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες χωρίζεται η ελληνική επικράτεια σε περισσότερες από τις μισές αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή.

Πάντως, μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός , σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων, ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στις νεότερες ηλικίες, που αποτελούν και τη «βάση» της δύναμής της.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, «στα εκλογικά τμήματα του αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Είναι μεγάλο ποσοστό», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «στα ΜΑΤ που είναι ο πιο σκληρός πυρήνας της Αστυνομίας, όμως, δεν κατέγραψε πάνω από 5%». Επίσης ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι «υπάρχουν, βέβαια, δυο-τρία εκλογικά τμήματα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικών, όπως πιστεύει ο κόσμος. Ψήφισαν και ετεροδημότες και πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα, παρότι το προσπαθήσαμε, να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και ήταν και στρατιωτικοί σ’ αυτά τα τμήματα, αλλά δεν λέχθηκε αυτό».

«Για άλλη μια φορά, το αστυνομικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με όρους «επικοινωνίας» (προφανώς γιατί «πουλάει») με μόνο αποτέλεσμα την ενοχοποίησή του, την απόκρυψη των πραγματικών αιτίων, την κάλυψη των υπαιτίων και τελικά τη συσκότιση της πραγματικότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και προσθέτει: «Ο Έλληνας Αστυνομικός, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωσή του, ασκώντας ένα επικίνδυνο επάγγελμα και το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται ακριβώς για τη θωράκισή του, ώστε κάθε αστυνομικός όπου κι αν υπηρετεί, να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για κάθε τι καταδικαστέο και επίμεμπτο, διότι έχει χρόνια τώρα ανοικτά μέτωπα με σαφείς στοχεύσεις».