X

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει εφέτος στις αγορές»

Εφικτή, από εφέτος, θεωρεί ο Ότμαρ Κάρας τη συζήτηση για τον τερματισμό του έργου της τρόικας στην Ελλάδα και την επιστροφή στις χρηματαγορές.

Ant1news


Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει από εφέτος στις χρηματαγορές και να ξεκινήσει η συζήτηση για απεμπλοκή της χώρας από τους δανειστές, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Κάρας η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και «η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο». Ωστόσο, κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θεωρεί πως η επίσκεψή του στην Αθήνα δημιούργησε κλίμα διαφάνειας και ειλικρίνειας, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία και στην εμπιστοσύνη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τον Κάρας, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ευρωπαϊκές αποφάσεις και εργαλεία χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, σημειώνει πως η κρίση συνολικά δεν έχει περάσει και τώρα το σημαντικό είναι ότι ενισχύθηκε η συνοχή στην ΕΕ και αναγνωρίζονται αυτά που έχουν γίνει λανθασμένα.

Η έκθεση της επιτροπής για τα πεπραγμένα της τρόικας πρόκειται να υποβληθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.