X

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Δεν αλλάζει τα επιτόκια της η ΕΚΤ και ο πρόεδρος της θα εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης σε συνέντευξη τύπου.

Ant1news

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης  καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων τα οποία  θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και ‑0,20% αντιστοίχως.

Στις 14:30, ώρα Κεντρικής Ευρώπης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,θα παραστεί σε συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αναλύσει το σκεπτικό που οδήγησε στην λήψη των αποφάσεων αυτών για την νομισματική πολιτική στη Γηραιά Ήπειρο. 

Χειρότερες οι τελευταίες προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βρίσκεται σε επιφυλακή για τις επιπτώσεις από την μεγάλη πτώση του πετρελαίου διεθνώς και το προσωπικό της έχει επιταχύνει τις τεχνικές προετοιμασίες για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων.

Ο Μάριο Ντράγκι σε δηλώσεις του ανέφερε, «Στις αρχές του επόμενου έτους, το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την νομισματική τόνωση που έχει επιτευχθεί, την επέκταση του ισολογισμού και το outlook για την σταθερότητα των τιμών και τον πληθωρισμό».